Skip to content

Barcelona flytter nærmere Vestlandet

  Tellus Logistics i samarbeid med TMA Logistics knytter nå det spanske markedet nærmere Vestlandet. Med ledetider på 5 dager er det et godt supplement til lastebiltransport. Vi tok en prat med Ronny Pettersen i Tellus Logistics for å høre litt om filosofien bak konseptet.

  -Vareeiere i Rogaland og Hordaland har i lengre tid ytret et sterkt ønske om få på plass et Shortsea produkt som et supplement til den tradisjonelle lastebiltransporten. Utfordringen med tidligere Shortsea-produkt vært å levere i.h.t. etterspurt transitt-, regularitets- og punktlighets krav, forteller Pettersen.

  Laster Barcelona onsdag – Levering Stavanger mandag

  -Styrken med vårt konsept er å tilby et rent Shortsea-produkt, sier Pettersen. Vi laster i Barcelona onsdag, leverer i Stavanger mandag, Haugesund og Bergen tirsdag, sier Pettersen.

  Fokus på punktlighet og ledetid

  Shortsea-produktet til Tellus Logistics innebærer at de ikke aksepterer feeder last, eller anløp utover definert seilingsplan. Fokuset er på punktlighet og ledetid. Tellus har skreddersydd servicen på denne ruten opp mot behovene til europeisk varehandel. Resultatet, høy punktlighet på ruten.

  Vi tilbyr markedets mest konkurransedyktige partigodsløsninger, som vi er alene om å tilby. Med løsninger for både stykkgods og fulle lass, samt transittider som er sammenlignbare med bil, har vi en totalløsning som er ny, helt unik og revolusjonerende.
  Ronny Pettersen, Daglig leder Tellus Logistics

  -Premisset for løsningen er å fokusere på Rogaland og Bergen, slik at Sør-vest Norge får konkurransedyktige priser, uten å måtte subsidiere sjøfraktrater for kunder i nordligere områder, sier Pettersen.

  Les også: BÖMLO-laks fra vei til sjø

  Samarbeid med Terminal Amsterdam (TMA) sikrer kunden fleksibilitet

  Gjennom et etablert samarbeid med TMA Logistics (Terminal Amsterdam), så slipper Tellus Logistics å sende gods via de trafikkerte og mindre fleksible containerterminalene på kontinentet. De tilbyr kundene stor fleksibilitet når det gjelder closing- og cut off time.

  -Vi vet hvor viktig den ene containeren kan være for kunden. Gjennom samarbeidet med TMA tilbyr vi også muligheten omlasting- og lagring av varer innendørs over lengre tid, sier Pettersen.

  Les også: Fersk laks fra Midt-Norge fraktes sjøveien til Europa

  TMA innehar GMP+ sertifikat og er ISO sertifisert i.h.t.: 9001, 20000, 14001 og SKAL (håndtering av BIO produkter). For kunden betyr dette transport optimalisering av f.eks frukt og grønt gjennom direkte omlasting fra trailer til container (reefer og dry) på kai.

  Kundedialog og dør-dør løsninger

  -Våre multimodale løsninger er ikke basert på et enkelt konsepter, vi skreddersyr våre løsninger utifra kunde-behov, som vekt, transittider, pris, miljøregnskap osv. I utgangspunktet er våre løsninger multimodale ettersom det gir den mest miljøvennlige og konkurransedyktige transporten til Vestlandet per dags dato, kommenterer Pettersen.

  Et eksempel på en nylig inngått kundeløsning er konverteringen av 8.000 tonn fra vei til sjø. Konseptet: Tilby kunden en total-integrert logistikkløsning, med containerfrakt til lager, lagring i 3 måneder (med full dokument-kontroll) og distribusjon til respektive mottakere.  

  Vi tror på enkelthet i kundedialogen og sørger for at dedikerte kundeansvarlige håndterer transporten fra A til B.
  Ronny Pettersen, Daglig leder Tellus Logistics

  Om Tellus Logistics

  Tellus Logistics ble stiftet i 2013 av medarbeidere med lang erfaring innen spedisjonsfaget. Tellus Logitics består idag av 9 ansatte, og hadde en omsetning i 2018 på 56 millioner kroner.

  Gaselle bedrift 2017

  I 2017 ble Tellus Logistics kåret til Gaselle bedrift. Hvert år kårer Dagens Næringsliv norske fylker og landets mest vellykkede gaseller. Gasellene er Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. En gaselle må ha minst doblet omsetningen på fire år, og tjene penger.